Eredményesen indult a gyűjtés Galamb Alexéknél, de még rengeteg a tennivaló – videó

Megosztás

A héten összegyűlt már százezer forint, ennek azonban a többszörösére lenne szükség a problémák megoldásához. Kezdetnek viszont egyértelműen biztató. Már országosan is ismerik és elismerik a hernádnémeti pék segítő munkáját.

A gyerekek most jobb híján most sütéselméletet tanulnak a kertben. Máskor azonban a Sütni jó Alapítvány üzemében készítenek péksüteményeket Galamb Alex hernádnémeti pékkel. Az üzem azonban most üres. Se gyerekek, se berendezés. Épp a felújítás közepén tartanak, de a munkálatok nem haladnak jól.

Szeretnénk lámpákat, hogy rendesen ki legyen alakítva, a gépeket, illetve az, hogy balesetmentesen tudjuk használni minden egyes konnektort, meg mindent

– mondta az RTL Híradónak Galamb Alex, miközben a legsürgetőbb feladatokat sorolta. Az építőanyagok drágulása miatt nem jöttek ki a keretből. Gyűjtést indítottak, a héten 100 ezer forint jött össze.  Abból már le is rakták a járólapokat. További 400 ezer forintra van szükségük ahhoz, hogy újra használhassák a sütödét. Az RTL Híradó stábja tavaly nyáron azután járt az alapítványnál, hogy felépült az üzem. Éppen pizzát sütöttek a gyerekek.

Az alapítványt három éve álmodta meg a fiatal pék. Célja, hogy a környékbeli gyerekeknek jövőképet adjon, és hogy megmutassa, van kiút a szegénységből.

A gyereket felébresszük abból a kómából, ami 32 éve van ebben az országban, hogy nem a segélyalapú társadalomban hiszünk, hanem a munka világában, és ha gyerek szegénységbe is született netán, akkor úgy tud segíteni a szülein, hogy dolgozik és tisztességgel, becsülettel, egyenesen

– mondta Galamb Alex. A nemcsak megye-, de országszerte is ismert pék 10-15 gyerekkel foglalkozik rendszeresen, akikkel a sütés mellett kirándulnak, játszanak és iskolaidőben házi feladatot is írnak. Ezekről a Borsod24 is rendszeresen beszámolt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek